Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
... Lisää ... mainoksesi ... tähän

  Ajankohtaista:

  IGP RM 2019

  Tulokset 2019


 

  Uutiset

   

 

Viimeisin päivitys:

 11.10.2019 

Toimihenkilöt

 

 

 

 

 

Tiedustelut:

 

Toni Salminen  -  esittely

Puh:  045 110 9424

email:   toniasalminen@gmail.com

 


 

Jari Laurila - esittely

Puh:  050 414 9969

email:   laurila.jari@gmail.com

 

 

   
 

 

   
 

Toimistovastaava:

Marja Kokkola   -  esittely

 

 

Tulospalvelu:

 

 

 

 

   
 

Koetoimitsija:

Susanna Paloranta   -  esittely

 

 

 

Kenttävastaava:

Ari "Arttu" Multala -  esittely

 

 

   
 

Tuomarit:

(A) - Ari Kansikas - esittely

(B) - Sami Kiiveri - esittely

(C) - Pentti Rapila - esittely

Ylituomari: Ari Kansikas

 

 

Maalimiehet:

Miska Jähi  - esittely

Lasse Kuusela - esittely

Juhana Kolppo - esittely                             

Jari Laakso - esittely

       
 

Kotisivut:

Toni Aho  -  esittely

   
       
       

 

 

   

Toni SalminenToni Salminen

Toni Salminen (johtaja)

Sakemannista se kaikki alkoi v -91. Sitten tuli nähtyä Pekko. Kataisen Pekko. Teki lähtemättömän vaikutuksen! Siitä sitten innostuneena tuli ensimmäinen malinoissi meikäläisen talouteen v -96 ja samana on rotu edelleen pysyny Tuon ekan -ja oli vielä narttu- kanssa tuli sitten opeteltua suojelun saloja aina MM-karsintoihin asti. Sitten tulin järkiini ja päätin hommata uroksen.... ja mistäs muualta Suomesta niitä erinomaisia malinoisseja tuohon aikaan sai, kuin Kataiselta... Joten Kuopijjoon kävi tie Sieltä mukaan lähti aika pöljä uros- Pois Kottoo Ohjus aka Tane. Tanen kanssa huippuhetket osuivat v 2006: belgi-MM:n 16. sija, karsintojen voitto, SM3 ja tiketit taskuun kahtiin MM:n .... mutta.... synkkä pilvi iski pari päivää SM:n jälkeen ja ei ollut Tanea enään...

Sen verran voimakkaan vaikutuksen olivat Pekkolaiset tehneet ja halusin pysyä samoissa linjoissa, joten matka kävi kaikkien koirieni luottomaalimiehen luo - Ruutipussin pentulaatikolle
Sieltä löytyi Ville - Ruutipussi Fanaatikko, jonka kanssa koettiin dogsportin vaikeus... Ei saavuttanut Ville Tanen saappaita edes perintökaulapannan avulla... Joten päästin Villen nauttimaan terveistä eläkepäivistä pelkästään jälkipellolle. No pääsinhän tuo Ville kyllä nauttimaan muutaman kerran vähän muutakin ja tällä hetkellä eläkeläinen seuraa sohvalta käsin jälkikasvunsa kehitystä Tällä hetkellä kotona Villen rinnalla kasvaa tuo nuorempi Tapparan mies eli Harmaahurstin Jannematias aka Juti ja aika näyttää, minkälaisia saappaita poika pääsee sovittelemaan, perintöpannasta puhumattakaan Viimeisten vuosien aikana on myös tuo harrastuksen toinen puoli tullut koettua eli kokeiden ja kilpailujen järjestelyihin osallistuminen, eniten IPO- ja FH-jälkien osalta - tallottu (ja suunniteltu) on oman seuran kokeita, MM-jälkiä, SM-jälkiä, RM-jälkiä useammalle rodulle, IPO-FH SM:n jälkiä ja syksy jatkuu seuraavaksi saku-MM:llä.

Tavoitteena RM:n osalta on tarjota pellolle tuleville kisaajille mahdollisuus keskittyä omaan suoritukseensa 120 %:sti! Kaikille koirakoille toivotan onnen sijasta menestystä! Ja muistakaa - Ilon kautta.

 

SIVUN ALKUUN

   
   
   

Jani LaurilaJani Laurila

Jari Laurila (johtajan oikea käsi)

Olen hiukan alle 50-vuotias perheellinen Kouvolasta. Taustaltani olen kohtuullisen vannoutunut Rottweiler harrastaja, joskin iän myötä suuntaus on kääntynyt enemmän lajiin kuin rotuun. Alkusysäys koiria kohtaan tapahtui -70 luvun lopulla, jolloin silloinen isovanhempieni rottweiler puri allekirjoittanutta naamasta ja jätti näin pysyvän jäljen pikkupojan mieleen, ei naamaan. Ehkä tästä syystä myös purulajit edelleen kiinnostavat. Yhdeksänkymmentäluvulla tuli kokeiltua hakua ja hiukan rauniotreeniä ja vasta 2010 jälkeen on treenaaminen alkanut ollut aktiivisempaa. Reitti on kulkenut metsästä jäljen kautta pellolle ja sieltä piiloille. Nykyisten kahden eläkeläiskoiran jatkona häärii rwu Heizelwood Max. Max:n kanssa lajina on suojelu ja treenaaminen on tavoitteellista.
Toivotan kaikille kisaajille onnea koko kisan ajaksi. Nauttikaa ja näyttäkää parasta osaamistanne!

SIVUN ALKUUN

 

   

 

Ari KansikasAri Kansikas

Ari Kansikas (A-osan tuomari)

Olen Ari Kansikas,  ollut mukana PK-harrastuksessa vuodesta 1968 lähtien. Tuomarikurssin olen käynyt v. 1976, ylituomari vuodesta -86. Olen arvostellut ja ollut ylituomarina Suomessa SM- ja  rotumestaruuskilpailuissa sekä arvostellut Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa myös Norjassa ja Ruotsissa. Omien koirieni rotu on ollut koko ajan saksanpaimenkoira. Olen kilpaillut kaikissa muissa lajeissa paitsi EK:ssa.

 

SIVUN ALKUUN

 

 

 

Sami KiiveriSami Kiiveri

Sami Kiiveri (B-osan tuomari)

Olen Sami Kiiveri, 42-vuotias kulkukauppias Kangasalta. Tuomarioikeudet minulla on ollut vuodesta 2012 palveluskoirien suojelu- sekä Fh- kokeeseen ja vuosituhannen vaihteesta luonnetestiin.
Olen harrastanut palveluskoiria vuodesta 1993 ja kilpaillut niin dobermannilla, malinoisilla ja saksanpaimenkoiralla suojelussa, metsäjäljellä, viestikokeessa, erikoisjäljellä ja valjakkohiihdossa. Belgianpaimenkoirien IPO RM- kisoihin olen osallistunut useita kertoja kilpailiana kahdella eri koiralla ja myös 2014 A-osan tuomarina.
Tällä hetkellä meillä on perheessä kaksi saksanpaimenkoiraa, joita harjoittellaan ehtiessään suojelukoetta varten.
Haluan kiittää Belgianpaimenkoira harrastajia mahdollisuudesta tulla arvostelemaan 2016 RM kilpailujen b-osaa. Kilpailijoille toivotan menestystä tasapuolisesti suorituksiin ja kaikille mukavaa viikonloppua tämän yhteisen harrastuksemme parissa

 

SIVUN ALKUUN

 

 

 

Pentti RapilaPentti Rapila

Pentti Rapila (C -osan tuomari)

Olen toiminut koiraharrastuksen parissa noin 40 vuotta: kokeiden järjestäjänä, kouluttajana, kilpailijana, kasvattajana (Sientje’s kennel) sekä aktiivisesti myös yhdistystoiminnassa. Saksanpaimenkoira on ollut aina lähimpänä sydäntäni, mutta rotuun katsomatta arvostan kaikkia vietillisesti ja hermostollisesti vahvoja koiria, jotka ohjaaja on vielä saanut koulutettua harmoniseen yhteistyöhön.

Sain IPO tuomarioikeudet vuonna1989 ja olen SPKL:n kansainvälisten lajien tuomarikouluttaja. Minulla on ollut kunnia arvostella maailmanmestaruuskilpailuissa seuraavasti:

FCI IPO (A) 2008
FCI IPO-FH 2006 ja 2013 (valvoja)
FMBB IPO (C ) 2011 ja (A) 2000
IDC IPO (B) 1999

Lisäksi olen arvostellut eri maiden mestaruuskilpailuissa ja karsinnoissa mm. Yhdysvaltojen mestaruuskilpailuissa AWDF IPO (B) & FH 2011 sekä Venäjän mestaruuskilpailuissa (B) 2012.Suomessa olen arvostellut useita kertoja SPKL:n ja eri rotuyhdistyksien mestaruuskilpailuissa ja karsinnoissa.

Toivotan menestystä kaikille kilpailuun osallistuville koirakoille.

Pentti Rapila

SIVUN ALKUUN

 

 

 

Lasse KuuselaLasse Kuusela

Lasse Kuusela (maalimies)

Terve kaikille!

Olen Lasse Kuusela, koiraharrastaja Pirkanmaalta. Minut on pätevöity Spl-maalimieheksi vuonna 2014. Kiitän kutsusta toimia kilpailuavustajana rotumestaruuskilpailuissa.

Tsemppiä kaikille kisoihin ja kentällä nähdään!
-Lasse

SIVUN ALKUUN

 

   
   
Jari LaaksoJari Laakso

Jari Laakso (maalimies)                                                 

Olen palveluskoiraharrastaja Porvoosta.

Perheeseen kuuluu kaksi malinoissia, dobermann, saksanpaimenkoira sekä australiankelpie.

Olen ollut vuosien varrella useiden eri rotujen mestaruuskilpailuissa maalimiehenä, sekä kaikkien rotujen sm kisoissa ja mm karsinnoissa.

Pätevöity SPKL 2003. Toivon kisaajille onnistumisia.

 

SIVUN ALKUUN

 

 

 

Miska Jähi

Olen 42 vuotias koiraharrastaja Lahdesta. Jossa asustelen vaimon, kahden pojan ja kolmen koiramme kanssa. Koira harrastuksen olen aloittanut yheksänkymmentä luvun puolessa välissä ja suojelu harrastuksen 2000 luvun alussa. Kortilliseksi koeavustajaksi pätevöidyin 2014 SPKL:n maalimies putkesta.

 

SIVUN ALKUUN

 

 

 

 

Juhana KolppoJuhana Kolppo

 

 

Juhana Kolppo

Ikä: 31v
Kotipaikkakunta: Kotka
Seura: SPL Kotka

Maalimiesura:
alkoi 2010,
kilpailuavustajaksi pätevöinti 2013.
SPL maalimieheksi pätevöinti 2016

Avustajana:
Dobermannien sm 2-osa 2015
Rotweilereiden sm 1 osa 2016
Who bites best 1 osa 2016
Rotweilereiden mm 2016

Omalla koiralla osallistunut rotumestaruuskokeisiin kahdesti.

Toivotan kaikille onnea kilpailuun ja kilpailuun valmistautumisessa.

 

 

SIVUN ALKUUN

 

 

Marja KokkolaMarja Kokkola

Marja Kokkola (toimistovastaava)

Vastuu kilpailutoimiston pyörittämisestä vyörytettiin luonnollisesti järjestävän seuran sihteerille/kilpailusihteerille eli Kokkolan Marjalle.
PK-lajien ja harrastamisen pariin ajauduin vuonna 2010 kodinvaihtajana meille muuttaneen dobberinartun myötä. Nykyisellään koiria on kotona kaksi, Lola ja Armi.
Uskaltauduin ottamaan tämän tehtävän vastaan, koska tiesin alusta lähtien, että yksin en hommaa joudu, enkä pystyisikään pyörittämään. Jokaisen tehokkaan naisen takana on loistavat taustajoukot. Luottotreenikavereita, seuratovereita, ystäviä; Mari Kainiemi, Kati Kärkkäinen, Raili Toikka, Aila Peuranen ja Kielo Houni. Toimistossa siis hommaa pyörittää SDY Kymenlaakson alaosaston dobermanni-ämmät ;) vahvistettuna rotikka-Kielolla. Voin taata, että toimistossa läppä lentää ja nauru raikaa !
Toimiston väki toivottaa kaikille kisaajille onnea ja menestystä !Pienet spesiaali tsempitykset 'meijen omille pojille' :)

 

SIVUN ALKUUN

 

 

 

 

Susanna PalorantaSusanna Paloranta

Susanna Paloranta (koetoimitsija)

Susanna Paloranta ja vuodesta - 91 ollut boksereita. Ensimmäisenä tuli Moonraker Jocund Jade, itsepäinen narttu jonka kanssa suoritettiin pelastushaku. Vuonna -95 teetätin pennut joista sitte yksi uros jäi itselle. Haussa kisattiin aina siihen asti kunnes Kampos sairastui. Näiden kahden jälkeen oli puolenvuoden koiraton kausi jonka jälkeen saimme Vuorisen Helenalta Vuorma Sirocon ja haku edelleen lajina. Zicon ikäännyttyä taloon tuli Wandoris Kosmos. Kosmoa nyt sitten työstetään.
Kisaonnea kaikille osallistujille!

 

SIVUN ALKUUN

 

 

 

 

Ari "Arttu" Multala (kenttävastaava)

Kenttävastuu on annettu belgianpaimenkoiriin nähden väärän rotuiselle miehelle: pitkän linjan vannoutuneelle rottweilerharrastajalle Ari "Arttu" Multalalle. Artun koiraharrastus starttasi 90-luvun alussa, jolloin taloon saapui rottweilereiden "kuningas" Elvis. Tämän jälkeen treenikenttiä ja metsiä on Artun kanssa kuluttaneet rottweilerit Tuuli ja Heta sekä nykyäänkin Nyytti ja Rommi. Ja koska koiraharrastus vie mennessään, on Arttu kuulunut Kouvolan Palveluskoirayhdistykseen ensimmäisestä koirasta lähtien ollen myös puheenjohtajan roolissa muutamia kertoja. Eikä Artulle pelkkä treenaaminen ja kisaaminen ole riittänyt, onhan hän kouluttautunut myös tuomariksi ja omaa arvosteluoikeudet PAKK- ja PAJÄ-kokeisiin sekä koetoimitsija oikeudet palveluskoirakokeisiin ja luonnetestiin.

Kymenlaakson Sähkö stadion tarjoaa mainiot puitteet IPO RM -kokeen B- ja C-osioillr ja uskoisin meidän kaikkien näkevän hyviä suorituksia ja onnistumisen hetkiä. Toivotankin kaikille paljon onnea ja menestystä kokeeseen sekä roppakaupalla hyvää koiraurheilumieltä mukaan!

 

SIVUN ALKUUN

 

 

 

 

Toni AhoToni Aho

Toni Aho (sivut)

Olen nelikymppinen harrastaja Tuusulasta jossa asustelen vaimoni Elisen ja 4 maliuroksen kanssa. IPO harrastuksen aloittelin vajaa 12 vuotta sitten silloisella malipennulla Harmaahurstin Dante (kutsumanimeltään Dali). Nykyinen kisakoirani on Pysäkin Filip, kutsumanimeltään Repe.

Dalin kanssa paras saavutus oli RM-12 sija 3. sekä sitä seuraava lippu belgien MM:iin Slovenian Koperiin vuodelle 2013. Siellä C-osan epäonnistumisen myötä sija oli 26. Repen kanssa paras saavutus on PK SM 2016 5. sija ja sillä tienattiin lippu FCI IPO 2016 MM:iin.

Tsemppiä kaikille kisaan!
Toivottavasti kaikki pystyvät tekemään tasoisensa suoritukset. 

 

 

 

SIVUN ALKUUN

 

 

 

 

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?