Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
... Lisää ... mainoksesi ... tähän

  Ajankohtaista:

  IGP RM 2019

  Tulokset 2019


 

  Uutiset

   

 

Viimeisin päivitys:

 11.10.2019 

Toimihenkilöt

 

 

Tuomarit:

  (A) - Tomi Alanen esittely

  (B) - Jari Kokkonen esittely

  (B, paikallaanolo) - Outi Hermiö - esittely

  (C) - Roar Kjonstad, Norja esittely

 

Vastaava koetoimitsija:

  Tarja Parviainen

Maalimiehet:

  Toni Mäki-Latikka - esittely

  Jany Böhm, Tsekki  - esittely

 

Varalla:                                                      

  Petri Artiola  - esittely 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jari Kokkonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1) Minkä ikäinen olet ja milloin aloitit koiraharrastuksen? Mikä ja minkä rotuinen oli ensimmäinen harrastuskoirasi ja mitä harrastit sen kanssa?

- Olen 48-vuotias koiraharrastaja Kuopiosta. Ensimmäisen koirani – saksanpaimenkoirauros Rizobiums Bauerin aka ”Neron” otin heti muutettuani omaan asuntoon eli 1991. Neron kanssa aloittelin tottelevaisuuden ja jäljen, sekä vähitellen myös suojelun puolella, mutta valitettavasti ”Nero” jouduttiin lopettamaan hyvin nuorena (D/E-lonkat).

 

2) Mitä koiria sinulla on tällä hetkellä kotona?
- Minulla on nyt uusvanha SPU Vorgeher Herakles ja kasvamassa SPU Lynxfelsen Bruno. Meillä on myös kaksi Lancashire heeler poikaa.

 

3) Mitkä ovat suurimmat saavutuksesi omien koiriesi kanssa?
- Olen osallistunut neljän eri koiran kanssa SPL mestaruuskilpailuihin, ollut muutaman kerran kympin sakissa, kerran MM-karsinnoissa pallilla ja kahdesti WUSV MM-kilpailuissa.

 

4) Kuinka pitkään olet toiminut tuomarina ja missä arvokisoissa olet tuomaroinut?
- SPL koetuomaripätevyyden sain 2001, SPKL koetuomaripätevyyden 2005. Olen arvostellut kotimaassa SPL:n, SPKL:n, SBPKY:n ja SRY:n alaisissa mestaruus- ja/tai karsintakilpailuissa, ulkomailla Ruotsissa, Virossa, Puolassa, Tanskassa ja Venäjällä sekä WUSV:n Universal Sieger-kilpailuissa 2013 ja aputuomarina WUSV:n MM-kilpailuissa 2017 ja FMBB:n MM-kilpailuissa 2012 ja 2014.

 

5) Millainen on sinulle ideaali tottelevaisuussuoritus ts. miten koiran suorittaa tottelevaisuutta saadakseen erinomaisen arvosanan?
- Erinomainen tottelevaisuussuoritus koostuu kolmesta erinomaisesta osuudesta: erinomaisesta koiramateriaalista, erinomaisesta teknisestä osaamisesta ja erinomaisesta ohjaajan ja koiran yhteistyöstä. Erinomainen koiramateriaali on kaiken lähtökohta, koira esiintyy halukkaasti, voimakkaasti ja loistaa nauttien työskentelystä esittäen keskittyneesti ja hallitusti erinomaista teknistä osaamista. Painotan vielä toistamalla, että kiinnitän erityisesti siihen, että koira selvästi nauttii työskentelystä haluten työskennellä ja pystyy siten työskentelemään paineettomasti hermostumatta ja keskittyneesti. Erinomaiseen tekniseen osaamiseen - koiran erinomaisen koeohjeen mukaisen teknisen osaamisen lisäksi - kuuluu myös se, että ohjaaja esittää koiransa koulutustason – ja koiramateriaalin - koeohjeen mukaisesti, eleettömästi ja saumatonta yhteistyötä koiransa kanssa tehden. Ohjaaja esittää koiran vahvuudet pysyen itse taustalla ja tauottaa suorituksen, jolloin osasuoritukset nousevat esille.
Erinomaisessa koiran ja ohjaajan välisessä yhteistyössä loistaa koko ajan jatkuva kahdenvälinen luottamus, harmonia, jossa kaikki näyttää luonnolliselta ja vaivattomalta. Ohjaaja esittää koiraansa ja koira palaa halusta työskennellä ohjaajalleen: perfect match.

 

6) Mikä on koiraharrastuksessa parasta
- Minulle koiraharrastus on ensisijaisesti hyviä koiria, joille työskentely on intohimo, jolloin niiden kanssa harrastaminen tai niiden seuraaminen muiden ohjaamina on miellyttävää. Harrastukseen kuuluu olennaisena myös sosiaalinen puoli; pitkät ja uudet mahtavat ihmissuhteet, jotka mahdollistavat yhteistyön ja jatkuvan kehittyminen meille kaikille. Toissijaisesti edellisten automaattisena jatkona tulevat kansainvälinen koiraharrastus, kilpailut jne.

 

7) Terveiset suomalaisille belgiharrastajille, jotka osallistuvat rotumestaruuteen
- Kouluttajina olette tähän kilpailuun tehneet kaikkenne: valinneet itsellenne koiran, viettänyt paljon aikaa koiranne kanssa, kasvattaneet ja kouluttaneet koiran. Ohjaajana esittäkää se, miten olette yhdessä harjoituksissakin tehneet. Esittäkää koiran ominaisuudet ja osaaminen, kisapäivä on teidän päivä. Tuomari, stadion ja yleisö ovat toisarvoisia, nyt on teidän hetki, estradi on teidän. Toivotan kaikille hyvää valmistautumista ja kaikkea parasta suorituksiin. Kaiken keskiössä on kuitenkin aina koira ja ohjaajan halu tehdä koiran kanssa. Harjoittelette yhdessä, kilpailette yhdessä, nauttikaa kaikista yhteisistä hetkistä. Ja kun valitset seuraavaa koiraa, yritä taas valita sellainen yksilö, joka nauttii työskentelystä sinun kanssa ja jonka kanssa työskentelystä sinä nautit.

 

Sivun alkuun

 

 

Outi Hermiö

1) Minkä ikäinen olet ja milloin aloitit koiraharrastuksen? Mikä ja minkä rotuinen oli ensimmäinen harrastuskoirasi ja mitä harrastit sen kanssa?

- 48 vuotta, ensimmäisen oman koiran ostin vuonna 1993 kun sain opiskelut siihen vaiheeseen että oli aikaa koiranpennulle. Tämä vuosien unelma oli valkoinen bokserinarttu Veera. Veeran piti tulla vain kotikoiraksi ja lemmikiksi. Mutta toisin kävi. Veeran kasvattaja oli pk tuomari ja aktiivinen pk- ja pelastuskoiraharrastaja ja kun hän asui lähellä, niin hurahdin mukaan harrastukseen täysillä. Veeran kanssa tutustuttiin kaikkiin pk lajeihin lukuunottamatta opastusta. Kilpailtiin ja saatiin tuloksia haussa, jäljellä, suojelussa ja FH:lla, Veera myös suoritti sekä SPKL:n että silloisen pelastuskoiraliiton puolelta kaikki loppukokeet raunioilta, hausta ja jäljeltä. Hälyryhmässä Veeran kanssa  mukana 7 vuotta.


2) Mitä koiria sinulla on tällä hetkellä kotona?

- nyt kotona kaksi malinoisia Korppu 10v ja Argo 4v


3) Mitkä ovat suurimmat saavutuksesi omien koiriesi kanssa?

- Jokainen koira opettanut paljon, Veeran kohdalla suurin saavutus oli paukkuarkuudesta poisopettaminen, joka mahdollisti harrastamisen.  Maleista Neron kanssa eniten arvokisamenestystä: useita SM mitaleita IPOssa ja FH:ssa sekä MM edustuksia molemmissa lajeissa.

4) Kuinka pitkään olet toiminut tuomarina ja missä arvokisoissa olet tuomaroinut?

-  sain tuomaripätevyyden loppuvuodesta 2012.  Olen saanut kunnian tuomaroida alaosaston kokeiden lisäksi dobberien, bokserien, rotikoiden, malien ja holskujen rotumestruuksissa, IPO FH SM:ssä, SPKL SM:ssä, CACIT kilpailussa Belgiassa sekä FMBB IPO MM kilpailuissa Saksassa.


5) Millainen on sinulle ideaali tottelevaisuussuoritus ts. miten koiran suorittaa tottelevaisuutta saadakseen erinomaisen arvosanan?

- Erinomainen arvosana tottelevaisuudessa vaatii toki erinomaista teknistä osaamista, mutta sen lisäksi koiran tulee esittää varmaa, iloista ja halukasta tottelevaisuutta ollen työskentelyssään voimakas ja tasapainoinen. Ohjaajan tulee ohjata koiraa korrektisti ilman vartaloapuja. Toki erinomaiseenkin suoritukseen mahtuu pieniä "virheitä" tai "puutteita" mutta ne eivät saisi olla koiran halukkuudessa työskennellä eikä koira saa olla paineistunut tai selkeästi stressaantunut.


6) Mikä on koiraharrastuksessa parasta

- parasta on yhdessä tekeminen koiran kanssa, joka päivä opit uutta ja koskaan et ole valmis. Hyvät treenikaverit ja samanhenkinen treeniryhmä. Saa tutustua uusiin ihmisiin ja vaihtaa ajatuksia.


7) Terveiset suomalaisille belgiharrastajille, jotka osallistuvat rotumestaruuteen :)

- toivon jokaiselle osallistujalle onnistuneita suorituksia, iloitkaa ja nauttikaa.

 

Sivun alkuun

 

 

 Tomi Alanen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1) Minkä ikäinen olet ja milloin aloitit koiraharrastuksen? Mikä ja minkä rotuinen oli ensimmäinen harrastuskoirasi ja mitä harrastit sen kanssa?

- Olen 46 vuotias ja palveluskoiraharrastuksen aloitin keväällä 2000. Ensimmäinen koirani oli saksanpaimenkoira naaras Futuras Mocca. Mocan kanssa harrastimme metsäjälkeä, jossa kaksi eri kertaa edustin Hyvinkään käyttökoiria palveluskoirien SM kilpailuissa ilman mainittavaa menestystä. Mocan päälajina oli erikoisjälki, jossa pääsimme kaksi eri kertaa MM kilpailuihin.

 


2) Mitä koiria sinulla on tällä hetkellä kotona?
- Tällä hetkellä lähes 12 vuotta vanha eläkeläinen spu Sientje’s Iros ”Rico” (elämäni koira), nykyinen kilpakoirani 6,5 vuotias spu Thiarco Extra-Terrestrial ”Hugo” ja 10 kk spu Arctium Cirius ”Hukka”.

 


3) Mitkä ovat suurimmat saavutuksesi omien koiriesi kanssa?
- Ehdottomasti kaikki MM edustukseni ja niihin liittyvät karsintakilpailut. Erikoisjäljellä Mocan kanssa 2004 Jessen Saksa ja 2008 Vranov nad Toplou Slovakia. Suojelussa Ricon kanssa saksanpaimenkoirien MM kilpailussa (WUSV) Sevilla Espanja 2010, jolloin voitimme joukkuemaailmanmestaruuden ensimmäistä kertaa Suomeen. Hugon kanssa WUSV edustus Meppen Saksa 2016.

 


4) Kuinka pitkään olet toiminut tuomarina ja missä arvokisoissa olet tuomaroinut?
- Metsäjälkituomariksi valmistuin 2006, IPO tuomariksi 2012. Palveluskoirien SM kilpailussa 2013 toimin tuomarina metsäjäljen tottelevaisuudessa ja metsäjäljen janalla. Belgianpaimenkoirien IPO mestaruuskilpailussa 2014 toimin B-osan tuomarina, ja IPO SM kilpailussa 2015 A-osan tuomarina.

 


5) Millainen on sinulle ideaali jälkisuoritus ts. miten koiran tulee jäljestää saadakseen erinomaisen arvosanan?
- Erinomaiseen arvosanaan koiran tulee työskennellä voimakkaasti, erittäin keskittyneesti, maavainuisesti, ja luonnollisesti tarkasti pysyen jäljen päällä. Lisäksi esineilmaisuiden tulee olla suoria, nopeita (suhteessa jäljestämisnopeuteen) ja ennen kaikkea varmoja. Sen tulee käyttäytyä esineillä rauhallisesti. Korkeisiin erinomaisiin arvosanoihin (98 - 100 p) tulee koiran ja ohjaajan yhteistyön / työskentelyn muodostaa harmoninen kokonaisuus, jonka seuraamisessa tuomarin silmä lepää.

 


6) Mikä on koiraharrastuksessa parasta

- Parasta on ehdottomasti arvokilpailuihin valmistautuminen. Se on sellaista näpräämistä ja koiran virittelyä, josta minä pidän. Mutta ihan perinteinen koiran lenkittäminen on mukavaa, samoin yhteiset vaellukset lapin luonnossa. Tässä vuosien varrella on tullut paljon ystäviä koiraurheilusta, joten heidän tapaaminen aika ajoin kuuluu koiraurheilun hienoihin piirteisiin.

 


7) Terveiset suomalaisille belgiharrastajille, jotka osallistuvat rotumestaruuteen
- On korkea saavutus jo sellaisenaan osallistua rotunsa IPO mestaruuskilpailuihin ja siitä on syytä olla ylpeä, joten nauttikaa tilaisuudesta ja mahdollisuudesta joka solulla. Toivotan onnea suorituksiinne, ja ”kireitä liinoja” jäljelle.

 

Sivun alkuun

 

 

 Jany Böhm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1) How old are you and when did you start to train dogs? Which breed was your first dog?
- Im now 27 and I started dog sports at 2003 with non-pedigree German Shepherd male when I was 13 years old.

2) What dogs you have now at home?
- Now I have only one dog and thats my best blue machine Forny.

3) What are your biggest achievements with your own dogs?
- My best achievements with my dog are
Czech Champion Malinois 2015, Vice World Champion FCI 2016, Czech Champion FCI 2017, Champion World Cup FMBB 2017 and the best success for me is that I've got Forny in my life.

4) How long you have worked as a helper?
- Helper work I started doing also in 2003. At 2005 I passed the second class helper test in Czech, at 2008 I passed the first class helper test and since 2010 I've been an international helper.

5) Which championships you have worked as a helper?
- I have been a helper in many Czech Malinois and German Shepherd championships and also Czech FCI qualifications. I was a helper in FMBB World Championships 2015 and 2012 ISPU Championships.

6) What's the best in the dog sports?
- When I'm a helper, for me the best is to have a chance to work with people. As a handler I like to enjoy feelings and emotions between a dog and a human, as a team together. The best success for me is to help someone and see that it functions and that I can make someone happy. I think that it is also amazing that a dog in trials and championships can show the work what you have taught him. This is one of the exceptional things in this sport. And especially that you must show this as a team together. This is for me the best.

7) Greetings to the Finnish dog sport enthusiasts
- For me it is a big honour that I can be a helper here. I love dog sport and I hope I can show all dogs here equally. And I hope this will be for you a good event. Never give up anything and enjoy that.

 

Sivun alkuun

 

 

Petri Artiola    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1) Minkä ikäinen olet ja milloin aloitit koiraharrastuksen? Mikä ja minkä rotuinen oli ensimmäinen harrastuskoirasi ja mitä harrastit sen kanssa?
- Olen 43 vuotias ja koiraharrastuksen aloitin vuonna 2001. Meidän perheeseen tuli ensinmäinen Rottweiler jonka mukana ajauduin haku harrastuksen pariin. Ensinmäin oma Rottweiler Woodweiler`s Capatain Nemo tuli vasta 2006 kun päätin lopettaa oman aktiivisen urheilu harrastuksen. Tämänkin koiran laji oli haku.  


2) Mitä koiria sinulla on tällä hetkellä kotona?
- Tällä hetkellä minulla on kaksi Rottweiler urosta. 5 vuotias Heizelwood Into jonka kanssa tällä hetkellä kisaan ja 1,5v Heizelwood Nobbi ”Ukko”. Molemmilla lajina suojelu.  


3) Mitkä ovat suurimmat saavutuksesi omien koiriesi kanssa?
- Omilla korilla ei ole mainittavia saavutuksia kisoissa. Suurin anti on ollut oppia niiden kanssa koirankoulutuksesta sekä tutustua osaaviin ihmisiin.  

4) Kuinka pitkään olet toiminut maalimiehenä?
- Aloitin maalimiehenä toimimisen 2011 ja pätevöidyin 2016.  


5)  Missä arvokisoissa olet ollut kilpailuavustajana?
- Nämä kisat ovat ensinmäiset arvokisat minulle ja olen otettu että minua pyydettiin mukaan. Tänä vuonna olen toiminut kilpailuavustajana yhdessä isommassa kisassa eli  Who Bites The Best 2017 tapahtumassa kesäkuussa Kirkkonummella.  


6) Mikä on koiraurheilussa parasta?
- Nautin todella paljon itse koiran kouluttamisesta. Omien sekä oman ryhmän koirien. Ja on saanut tutustua mahtaviin ja osaaviin ihmisiin. Mutta nautin myös kilpailemisesta ja niihin valmistautumisesta.  


7) Terveiset RM-osallistujille
- Tsemppiä kaikille osallistujille tasapuolisesti.....

 

Sivun alkuun

 

 

Toni Mäki-Latikka

 

1) Minkä ikäinen olet ja milloin aloitit koiraharrastuksen? Mikä ja minkä rotuinen oli ensimmäinen harrastuskoirasi ja mitä harrastit sen kanssa?

 - olen 31-vuotias ja koiraharrastus on alkanut vuonna 2007. Ensimmäinen koira oli ihan puhdas sekarotuinen jonka kanssa harrastelttin vähän kaikenlaista. Sen jälkeen ei olekaan ollut kuin boksereita itsellä.

2) Mitä koiria sinulla on tällä hetkellä kotona?

- tällä hetkellä meillä asustaa 2kpl saksanpaimenkoiria, hollanninpaimenkoira sekä bokseri


3) Mitkä ovat suurimmat saavutuksesi omien koiriesi kanssa?

 - oman koiran kanssa suurin saavutus on varmaankin tämän vuoden ipo-tulos


4) Kuinka pitkään olet toiminut maalimiehenä?

- SPKL:n kilpailuavustaja pätevyyden olen saanut v. 2016

5)  Missä arvokisoissa olet ollut kilpailuavustajana?
 
- boksereiden mestaruuskilpailut 2017, dobermannien mestaruuskilpailut 2017, riiseneiden mestaruuskilpailut 2017 ja Who Bite Best 2017


6) Mikä on koiraurheilussa parasta?

- koiraurheilussa parasta on yhdessä tekeminen!

7) Terveiset RM-osallistujille

- tsemppiä kaikille kisoihin ja muistakaa yrittää myös nauttia!

 

Sivun alkuun

 

 

 

 

Roar Kjønstad

 

 

1) How old are you and when did you start to train sport dogs? Which breed was your first dog?

I am 52 years old. We always had dogs at my home, but my first own dog was a Dobermann I bought on the street when I was 21. Since then I have had several Dobermanns and one really good was from Finland. Dogsport and dog behavior has always interested me, and with my first dogs I trained and competed in Nordic style program and obedience. We were also training with the search and rescue team. 


2) What dogs you have now at home?
Now we have a young GSD male from our own breeding and one Miniature Pincher.

3) Which championships you have competed with your own dogs?
I have been participating in the Norwegian Championship many times, with a highlight in 2014 when we were nr 1 in the GSD Championship. I have also been two times at WUSV and one time IDC.

4) How long you have been a judge and which championships you have judged before?
I have been a IPO judge since 2003 and mental test judge since 2004. I normally judge 10-15 trials each year. I have been fortunate to judge several national championships in different countries, selection trails and international championships. Of larger event I have judged FMBB three times, DMC Championat, Russian Cup, AWDF Championship, UDC Championship, IFR Championship.

5) What is an ideal performance for you in the C-part e.g. what is essential for you to see in an excellent protection work?
The ideal performance in protection is a balanced dog, with a strong self-confidence and a clear head. Balance and harmony in co-operation with the handler, strong and self-confident in confronting the helper and a clear head in the change of drives. Effective and energetic in the pressure phase. To get this you need a dog with good genetics and a talented trainer.

6) What's the best in the dog sports?
For me the best in dogsport is when I see the perfect co-operation between dog and handler. The relation between dog and handler is to me more important than technique. I also enjoy the company of my dog as a friend and all the good people I meet all over the world.

7) Greetings to Finnish dog sport enthusiasts
I wish all the competitors the best of luck, and hope everyone can show the maximal potential of their dog and training. Enjoy the moment!
I also wish the very best for the organisator and spectators and that everyone will have a successful event.

 

Sivun alkuun

 

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?